Home Updates Over ons Big Data Activiteiten Kennisbank Links Contact

Lezing: Smart society, smart governance


Peter Joosten, 7 maart 2019

Lezing Peter Joosten

 
 

Website Peter Joosten: https://www.peterjoosten.net

Biohacking Impact podcast: https://biohackingimpact.nl

Wanneer: 7 maart 2019, 15:30-17:00. Inloop vanaf 15:00, borrel na afloop.

Waar: Centrale Bibliotheek Rotterdam, Desideriuszaal (1e verdieping). Adres: Hoogstraat 110, Rotterdam.

Hoe ziet de publieke sector er over 10 jaar uit? Wat is de impact van nieuwe technologie zoals big data, blockchain en kunstmatige intelligentie op de overheid en de maatschappij? Tijdens deze interactieve keynote schetst Peter Joosten een beeld van de toepassingsmogelijkheden van big data en nieuwe digitale technologieën en de (disruptieve) impact hiervan op de publieke sector.

Daarbij wordt ingezoomd op ethische kwesties en de nieuwe publieke competentieprofielen van de toekomst. Wat betekent het voor professionals bij de overheid, het bedrijfsleven, bestuurders, politici en inwoners om goed om te gaan met de impact van nieuwe technologieën? Wat als we deze technologieën ook gaan toepassen op ons eigen lichaam? Welke consequenties heeft het tijdperk van de maakbare mens op de wereld? 

Peter Joosten is keynote spreker bij diverse bedrijven, instellingen en evenementen. Hij wordt regelmatig geïnterviewd voor televisieprogramma’s, kranten, radio en magazines over de impact van technologie. Peter is auteur van het boek Biohacking, de toekomst van de maakbare mens. Als gastdocent is hij verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven, Bildung Academie Leiden en de School voor Journalistiek, Hogeschool van Utrecht.

Deze lezing is georganiseerd door de Kenniswerkplaats Urban Big Data (http://www.urbanbigdata.nl).