Home Updates Over ons Big Data Activiteiten Kennisbank Links Contact

IoT Day 2020

 
 De KWP Urban Big Data is mede-organisator van de Rotterdamse Internet of Things Day 2020.

Er gaat geen dag voorbij zonder nieuws over algoritmes en data en de wijze waarop bedrijven en overheden zich daarvan bedienen. Er is grote onzekerheid over de manier waarop ze ons leven veranderen. De honger naar kennis over hoe kunstmatige intelligentie werkt neemt toe en de roep om experts op dit terrein klinkt luid.

Kennis- en onderwijsinstellingen zetten artificial intelligence (AI) en machine learning (ML) hoog op hun agenda’s en verbinden ze met thema’s als ethiek en maatschappelijke opgaven. Meer dan ooit wordt gediscussieerd over de maatschappelijke, politieke en ethische kwesties over de aard en eigenschappen van de digitale samenleving die gaandeweg haar beslag krijgt. We zien dat deze nu ook echt begint door te dringen in onze fysieke omgeving.

Op donderdag 9 april vindt de negende Rotterdamse editie van de Rotterdam International Internet of Things Day plaats. Deze dag biedt een programma vol interessante workshops, boeiende discussiepanels, aansprekende keynotes en uitdagende lezingen.

Tegelijkertijd wordt er geëxperimenteerd en geëxploreerd in een hackathon en kan er een masterclass worden gevolgd over Responsible IoT onder auspiciën van ThingsCon. Rotterdam IoT 2020 is bestemd voor ondernemers, beleidsmakers, experts, onderzoekers, docenten, studenten en geïnteresseerde burgers en vindt plaats in Het Nieuwe Instituut Rotterdam vanaf 09:30 uur.

Aanmelden kan hier: https://iotrotterdam.nl/aanmelden/