Home Updates Over ons Big Data Activiteiten Kennisbank Links Contact

Nog meer training in datawandelen


Nog meer training in datawandelen

 
 5 juni 2019 - Om de concrete betekenis van data en de aanwezigheid ervan in de stad te verduidelijken wil de gemeente Rotterdam graag gebruik maken van onze datawandelingen. We hebben in dit kader op 3 en 5 juni 2019 een aantal datawandeling-trainingen gegeven aan verschillende ambtenaren van het programma Datagedreven werken en de afdeling OBI (Onderzoek en Business Intelligence).

De deelnemers die de training hebben voltooid zeiden het middel erg goed te kunnen gebruiken. Zij kunnen nu zelfstandig en meermalen samen met andere ambtenaren (of met andere groepen, zoals burgers) op stap. Het voornemen is om dit in elk geval te gaan doen als onderdeel van een zomerschool die de gemeente organiseert.

Naast het promoten van databewustzijn kunnen datawandelingen ook goed gebruikt worden, zoals een van de deelnemers stelde, om ambtenaren van verschillende werkplekken en afdelingen met elkaar in contact te brengen. Tijdens de wandelingen kunnen ze elkaars interesses en persectieven op data en databeleid op een losse en ludieke manier verkennen.